Seni Bekliyoruz!
Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 29-31 Temmuz tarihleri arasında Beytepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. Hayatın bütün renkleri burada... Peki ya sen?
Kimya Bölümü
Mezuniyet_1
Anıtkabir Ziyareti
Kimya Bölümü_Personel_1
Prof. Dr. Aziz Sancar_Bölüm Ziyareti
Tarihçe

Kimya Bölümü 1964 yılında Ankara Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerine bağlı bir bölüm olarak kurulmuştur. Aynı yıl kimya ve kimya mühendisliği programları birlikte başlatılmıştır. Bölümümüz 1967 yılında Hacettepe Üniversitesinin kurulmasıyla Hacettepe Üniversitesine bağlı Fen ve Mühendislik Fakültesi içerisinde yer almıştır. 1971 yılında yeni kurulan Kimya Fakültesine bağlanan bölümümüz, 1983 yılında Kimya Fakültesinin Mühendislik Fakültesine katılımıyla, Mühendislik Fakültesine dahil olmuştur. 1992 yılında ise Kimya Bölümü Fen Fakültesine bağlanmıştır.